Je kunt je Diffuser met Doterra olie goed gebruiken in de klas. Hieronder heb ik  een aantal blends, dat zijn verschillende soorten olie bij elkaar die je in je diffuser-blends kunt doen. 

Opstaan & Schitteren

Geen behoefte om op de snooze-knop in te drukken. Creëer de perfecte wake-up call met deze heldere diffuser-blend, met tonen van muntachtige Spearmint, nuances van zure Limoen en accenten van pittige Mandarijn.

  • 1 druppel Spearmint (spearmint)
  • 1 druppel Limoen (Lime)
  • 1 druppel Mandarijn (Tangerine)

Ervaringen uit mijn klas

Als ik de diffuser neerzet, komen er meteen vragen. Wat is dat? Wat kun je hiermee? Als ze in de kring zitten, start ik met de vraag of ik een experiment met ze mag doen. Een experiment met geur! Ze zijn direct enthousiast en willen heel graag meedoen. Er wordt nog wel even geroepen dat ze niet alle geuren willen proberen. Een jongen roept meteen door de klas: "Poep!" en er volgt een lachsalvo. Ik glimlach en zeg: "Ruik hier maar eens aan en kijk wat je ervan vindt. Doe eventueel je ogen dicht en kijk wat je lekker vindt."

Zo geef ik pepermunt, citroen, mandarijn, Air en lavendel rond. De ene zegt dat het lekker is, de ander ruikt helemaal niks. "Zo, citroen vind ik wel lekker." "Ik vind mandarijn wel lekker."

Als ik ze allemaal heb laten ruiken, pak ik de diffuser erbij en stop ik er spearmint, limoen en mandarijn in. De kinderen kijken gefascineerd toe en één kind vangt de damp in haar mond op en blaast het uit! Allemaal lopen ze er deze dag wel een aantal keren langs en blijven er gefascineerd naar kijken. De geur verspreidt zich langzaam door ons lokaal heen. En het is niet heel sterk, want ook de ramen staan nog open. Aan het eind van de ochtend evalueren we de geur. "Nee, meester, dit is het net niet. Ik vind het niet heel lekker." Maar een ander roept: "Ik wil niet anders, zo fijn!" De kinderen willen nog meer en andere geuren proberen. En dat gaan we doen. De diffuser mag niet meer uit het lokaal en ik ga wat andere geuren mee naar school nemen!

DoterraLeerruimte/Huiswerkzone

Creëer de ultieme studieruimte met de houtachtige geur van Cipres, de citrusachtige aroma van Limoen en de bloemige geur van Ylang Ylang, en laat je creativiteit de vrije loop!

  • 3 druppels Cipres (Cypress)
  • 2 druppels Limoen (Lime)
  • 2 druppels Ylang Ylang (Ylang Ylang)

Terug naar school

Vier het begin van een nieuw schooljaar met deze energieke mix van muntachtige Pepermunt, warme Wierook en citrusachtige Wilde Sinaasappel.

  • 2 druppels Pepermunt
  • 2 druppels Wierook
  • 2 druppels Wilde Sinaasappel
>