Wat verstuur je allemaal op je telefoon? Wat krijg je voor foto’s binnen? Hoe zien je appjes eruit? Weet jij van je gezinsleden wat ze voor foto’s maken en delen? Wat voor social media ze gebruiken?

Er zijn veel voorlichtingen over mediawijsheid. Als ouders wil je betrokken zijn bij je kinderen. Je gaat naar ouderavonden. Via de media hoor je wat jongeren op het internet bekijken en posten.

Toch blijft het bij kennis over. Je ziet wel dat je kinderen veel op hun smartphones zitten te kijken en constant te typen. Maar eigenlijk weet je niet wat jouw kinderen posten op internet. Ik vraag mij vaak af als ik weer berichten via internet of televisie krijg te horen ‘wat posten mijn eigen kinderen?’

Korte inhoud van de workshop
In deze workshop wordt je als gezin aan het werk gezet met interactieve werkvormen om elkaar te vertellen en te laten zien wat jij post en deelt op internet. Laagdrempelig gaan jullie als gezin opzoek naar elkaars mooie foto’s. Wat post je al en waarom doe je dat? In een aantal rondes gaan de gezinsleden onderling in gesprek over hun internetgebruik door middel van het tonen van foto’s en berichten op je telefoon.

In heel de workshop zal je telefoon en wat jij doet op internet leidend zijn.

Opbrengst aan het eind van de avond
Aan het einde van de workshop is er meer openheid tussen ouders en kinderen over het delen van eigen foto’s en berichten die ze krijgen en versturen. De drempel is lager geworden om elkaar te vertellen over je online-wereld.  Waardoor de veiligheid en het vertrouwen wordt vergroot tussen ouder en kind. Er zijn praktische richtlijnen op papier gezet hoe je als gezin met foto’s en berichten op het internet om wil gaan.

 

Reacties van deelnemers: