Stress regulatie in het onderwijs.

rots en water

Zal ik er met een boog omheen lopen?

Hij zit aan een tafel in de hal.  Zijn computerscherm  opengeslagen. Met zijn rechterhand houdt hij het scherm vast en beweegt het op en neer. Terwijl hij met zijn linkerwijsvinger op het scherm drukt.
Hij heeft zijn rekenopdrachten voor zich en drukt steeds een antwoord in. Is het mis dan pakt hij de andere. Zo raast hij door zijn rekentaak heen. Onder het drukken zingt hij erbij en tikt met zijn voeten de maat.

Lachend kijkt hij mij aan. ‘Gaat goed meester ben bijna klaar, zal ik je wat moois laten zien’ voordat ik maar kan antwoorden klikt hij zijn rekenwerk weg en typt in google iets in. Dan komt er een muziekje tevoorschijn met een rare clip. Helemaal in een deuk klapt hij zijn laptop dicht. ‘ super mooi toch’ schatert hij uit. 

Binnenin mij gaan alle alarmbellen af. Ik weet niet of ik boos of heel verdrietig moet worden. Wat is de beste manier van reageren? 

Ik weet zeker dat je ook van die verhalen kunt vertellen. Van binnen in verwarring vanbuiten een kleine glimlach.  Lesgeven is topsport en dat vraagt een bepaalde houding. Weten hoe je brein werkt en de krachten die dan loskomen. Als je weet hoe je ermee overweg moet gaan geeft dat super veel rust. 

Voor een training bij jou op school neem contact met me op. Ook is het mogelijk om een Webinar voor je school te organiseren om een indruk te krijgen wat je allemaal niet kunt doen.