Ontdek de Impact van Traumasensitief Lesgeven en Bouw Samen aan een Veilige Schoolomgeving!

Traumasensitief lesgeven vergroot niet alleen het begrip van leerkrachten voor getraumatiseerde leerlingen, maar het ondersteunt ook in de ontwikkeling van stressregulatie bij henzelf. Door het begrijpen van de impact van trauma op leerlingen, worden leerkrachten meer bewust van hun eigen reacties in stressvolle situaties. Dit vergroot hun vermogen om stress te reguleren, wat op zijn beurt leidt tot een meer rustige, ondersteunende en effectieve onderwijsomgeving voor alle leerlingen.

Jaarprogramma

* Het jaarprogramma kan volledig worden aangepast aan de wensen van het team. De ene school wil misschien gezamenlijk beginnen, terwijl de andere school direct online wil starten.

Traumabril


Hoe werkt het programma?

  • Volg de online modules.
  • Voer opdrachten uit die bij verschillende modules horen.
  • Werk samen met een andere collega van jouw school aan deze opdrachten.
  • Bespreek regelmatig in het team de behandelde modules.
  • Praat met elkaar en werk samen om traumasensitief lesgeven in de school vorm te geven.

De online vraagmomenten ondersteunen je bij het heroriënteren en bieden de gelegenheid om vragen in het team met de trainer te bespreken.


Waarom dit programma.

Leren op eigen tijd

De leerkrachten kunnen het programma volgen in hun eigen tijd en op hun eigen plaats. 

Jaar lang gebruik maken van mijn expertise

Een jaargang gebruik maken van mijn kennis over trauma en lesgeven. Je kunt gebruik maken van mijn materialen voor de gouden/zilveren weken.  Ook kunnen ze vragen stellen in het vragen uurtje

Nieuwe leerkrachten makkelijk in te passen.

Nieuwe leerkrachten of stagiaires hebben de mogelijkheid om het programma zelf te volgen tegen een gereduceerde prijs, ook in de daaropvolgende jaren.

Basiskennis in traumasensitief lesgeven:

De online training biedt leerkrachten een stabiele basis in traumasensitief lesgeven. Het is een toegankelijke en tijdbesparende manier om de essentiële principes en technieken te verwerven.

Betrokkenheid en toewijding:

 Mijn aanpak is ontworpen om leerkrachten niet alleen op te leiden, maar ook te inspireren om traumasensitief lesgeven te omarmen als een onderdeel van hun eigen leven.

Gelijke opleidingsnivo voor het hele schoolteam:

 Stel u voor dat alle leerkrachten in uw school getraind zijn in traumasensitief lesgeven. Dit creëert een samenhangende aanpak die de algehele leerervaring van de leerlingen aanzienlijk zal verbeteren.

step 1

We kijken naar de specifieke behoeften van de school, plannen de dagen in en onderzoeken welke ondersteuning het meest effectief zal zijn. Wat hebben de leerkrachten nodig? Wat weten ze al? Hoe kunnen we het beste aansluiten bij de leerkrachten en de taal van de school?

step 2

Online training modules met opdrachten

De volgende modules komen aan de orde: Trauma, het brein, de koffer van ervaringen, hoe kijk je naar gedrag, veerkracht, regulatie en ritme, zelfzorg en de klas weer in. Al deze modules bestaan uit een aantal lessen met opdrachten die je met je team kunt doen. 

step 3

Vragen uurtje sessies online

Soms is het fijn om even te kunnen sparren over wat je leest en tegenkomt. Als leerkracht weet ik als geen ander dat dat soms even nodig is. Daarom bied ik de mogelijkheid om een online vragenuurtje in te plannen. Dit wordt op een tijdstip gepland wanneer het de leerkrachten het beste uitkomt.

step 4

Op je eigen moment de volgende les.

In je eigen tijd en wanneer jij als school het wilt, kun je modules volgen. Ook de opdrachten zijn zo ontworpen dat je ze het beste samen kunt doen. Veel schoolteams besluiten om elke ... weken een online module te volgen en daarbij gezamenlijk de opdrachten te maken. Ze reserveren tijd en ruimte in een vergadering om over de module te praten en samen te kijken wat ze hebben geleerd. Zo ben je als team met hetzelfde onderwerp bezig en bespreek je het met elkaar.

Al meer dan twee decennia heb ik mijn passie en expertise gewijd aan het onderwijs. Mijn reis begon in het hart van het basis- en speciaal onderwijs, waar ik mijn eerste stappen zette als leraar. Maar mijn toewijding ging verder dan het klaslokaal.

Later in mijn carrière maakte ik de overgang naar coaching en ambulant werk, waar ik mensen met traumatische ervaringen ondersteunde. Het observeren van leerlingengedrag en het helpen van leerkrachten bij het vinden van de juiste aanpak werd mijn expertise. Ik trainde leerkrachten in stressregulatie en traumasensitief lesgeven, waardoor ze beter waren voorbereid om hun studenten te begeleiden door moeilijke tijden.

Naast mijn rol als onderwijscoach, ben ik ook een Rots en Water-trainer geworden, wat me de mogelijkheid gaf om kinderen in gesprek te brengen over de complexiteit van hun brein en hun gedrag. 

- Sta nog voor de klas
- Rots en Water Trainer
- Ambulant begeleider (traumasensitief leven)
- Trainer Traumasensitief Onderwijs.

Voorbeelden uit de trainingen.

Geef mij gratis toegang tot de
Demo Traumasensitief lesgeven.


Vul hieronder je gegevens in. Kies een wachtwoord en krijg direct gratis toegang tot deze demo traumasensitief lesgeven.

>