In 5 stappen naar een stressvrije klasomgeving.

Leer hoe je in slechts vijf eenvoudige stappen de  controle over de onrust in je klas terug weet te winnen, met praktische oefeningen.


Ontdek hoe je als leerkracht optimaal kunt presteren, zelfs wanneer je te maken krijgt met uitdagend gedrag.

Van onrust 


Onderlinge conflicten die regelmatig terug komen.

Leerlingen vertonen onvoorspelbaar gedrag.

Onderbrekingen tijdens de les door onrustig gedrag.

Gebrek aan betrokkenheid en onvoorspelbaar gedrag.


Naar rust

Leerlingen vertonen een positieve samenwerking door meer verbinding te voelen met de ander.

Leerlingen vertonen voorspelbaar gedrag.

Lessen verlopen vlot, met een focus op het leerproces zonder verstoringen.

Leerlingen kunnen hun gevoelens beter beheersen als het moeilijk is.

  • E-book 'Krijg rust in de klas'.
  • Bonus hoofdstuk: Wat doet groen in je klas.

Leerkracht zijn is fantastisch,
totdat je worstelt met uitdagend gedrag.

In het hart van de sloppenwijken van Belo Horizonte, waar elke geur, elke klank, en elke zucht een verhaal van strijd en veerkracht vertelde, voelde ik de worsteling met stress en onrust bij de kinderen. 

Jaren later in ons gezinshuis besefte ik al snel  dat het geheim van het herstel van de innerlijke rust niet enkel in de omgeving lag, maar vooral in mijn eigen reactie en gedrag.

Gedreven door een diep verlangen om te begrijpen wat er gaande was, ging ik op zoek naar  kennis over de werking van het brein, met name HET BELLETJE (amygdala), die mij een sleutel tot begrip bood voor wat ik al die tijd intuïtief had gevoeld.

Door aandachtig te zijn naar mijn eigen gedrag, door regelmatig oefeningen te integreren om mezelf te kalmeren, begon ik langzaam maar zeker te voelen dat ik steviger in mijn schoenen stond, zelfs te midden van chaos.

Mijn reis in traumasensitief lesgeven veranderde niet alleen mijn omgang met de kinderen, maar het leidde ook tot een diepere verbinding met mijn eigen innerlijke rust te midden van stressvolle momenten. 

basisonderwijs

Ik heb al meer dan 450 leerkrachten/IB-ers en andere onderwijsmensen mogen helpen met mijn trainingen Traumasensitief lesgeven. Waardoor ze meer rust in hun klas mochten ervaren.

Training
'Traumasensitief lesgeven'.

Fijne verhelderende training, met mooie voorbeelden en ook fijn dat we actief mee mochten doen. 

Sarah

(Ondersteuner)

"

Workshop 'Stress in de klas'


Ik heb erg veel gehad aan deze workshop. Er werd veel basiskennis aangeboden met duidelijke voorbeelden. 

Hermen

(Leerkracht)

"

Training


Had veel meer willen horen. Super bevlogen en duidelijk! Esmeal

(Leerkracht)

"
>