Je weet niet meer wat je moet doen. Als hij binnenkomt ben je direct op je hoede wat gaat hij doen. Bij elke uitleg die je geeft praat hij erdoor heen. Je hoeft je maar om te draaien of iemand roept dat hij op moet houden. Hij zit aan andere kinderen en deelt regelmatig een trap uit. Op het plein is er vaak ruzie waar hij bij betrokken is. Zijn school resultaten vallen tegen en om hem heen is het een grote chaos. Zijn schriften zijn vaak stuk of kwijt en zijn laatje is één grote bende.

Je wilt hem nog niet opgeven maar je weet niet hoe je hem kunt bereiken. Dan is dit een training voor jou.

 

Basistraining Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen.
(1 dagdeel).

Praktische handreikingen
Trainingsduur 2,5 uur
Deze training wordt gegeven door mijzelf.

 Klik hier om aan te vragen

 

Training ‘lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’   (4 dagdelen)

In de training gaan we de volgende modules behandelen.

Ik maak gebruik van de training die is ontwikkeld door Leony Coppens, klinisch psycholoog, trauma deskundige en auteur van Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen, om leerkrachten in het primair onderwijs kennis en vaardigheden te laten opdoen die hen helpen effectief les te geven aan getraumatiseerde kinderen

Duur: verdeeld over 4 dagdelen of 2 dagen.
Trainers: Door mijzelf en iemand uit de hulpverlening of onderwijs.

 Klik hier om aan te vragen. 

De training ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerkrachten kunnen hiermee in het leven van getraumatiseerde kinderen een groot verschil maken en hun eigen veerkracht vergroten.

Doelen van de training

Je leert het gedrag van getraumatiseerde kinderen beter te herkennen en begrijpen. Je leert beter met het gedrag van getraumatiseerde kinderen om te gaan; Hoe onderwijsprofessionals een actievere rol kunnen spelen bij het herstel van getraumatiseerde kinderen;

Onderwijsprofessionals het belang inzien van het gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor het lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. 

Kinderen zich veiliger voelen en meer toekomen aan leren.

Praktische tips om direct aan de slag te gaan in je dagelijks praktijk van lesgeven aan getraumatiseerde kinderen.

“André ik sta al lang voor de klas maar ik weet het niet meer hoe ik hem kan bereiken. Hij is niet te stoppen met door mij heen te praten. Hij loopt zomaar van zijn plek af. Deze week schreeuwde hij zelf tegen mij en beschuldigde hij mij van voortrekken van andere kinderen.  Hij zuigt me leeg maar mijn collega heeft helemaal geen last van hem. Daar is hij zo rustig en doet hij gewoon mee.”