André Bolks

Basisprogramma

'Traumasensitief onderwijs'.

Bij Traumasensitief Onderwijs leer je hoe ingrijpende gebeurtenissen in het leven de hersenontwikkeling beïnvloeden. We begrijpen de impact van deze gebeurtenissen en leren kijken naar het gedrag van leerlingen door een trauma bril. Het belangrijkste is dat we ontdekken hoe we leerlingen kunnen helpen om rustig te worden door praktische oefeningenen. Dit heeft effect op hun leerprestaties.

We gaan ook dieper in op het gedrag van leraren en welke tools ze hebben om leerlingen traumasensitief te begeleiden. We bespreken concepten zoals "windows of tolerance" en de drie G's. Onderzoeken wat we zien en hoe we reageren.

Daarnaast besteden we aandacht aan zelfzorg en veerkracht, zowel voor leerlingen als voor leraren. Door middel van opdrachten en gesprekken krijg je praktische handvatten voor de dag van morgen.

Waar helpen we je mee!

Een training op een door uw gekozen locatie.  Samen leren wat traumasensitief onderwijs is. Met eigen casussen gaan we aan de slag. En je leert wat voor regulerende activiteiten je kunt inzetten in je dagelijks lesgeven.


Begingesprek

Samen met de directie, IB'ers en kartrekkers op het gebied van traumasensitief onderwijs gaan we in gesprek om te ontdekken wat jouw school nodig heeft.





 Training
 'Traumasensitief onderwijs'.

Acht modules: Zelfzorg, Kennis over trauma, Traumabril, Veiligheid & vertrouwen, Stabiele relatie, Zelfregulatie, Samenwerken. 


Nabespreking

Aan het eind  bespreken we met de onderwijsprofessionals hoe nu verder. 







Extra


Online  Training Traumasensitief Onderwijs. 

(Vrije toegang 1 schooljaar)

In je eigen tijd en lekker thuis nog een keer de training bekijken. Met extra informatie en allerlei tips om te kijken of te luisteren in podcast.

Extra


Online  Training Traumasensitief Onderwijs.

Mogelijkheid om stagiaires en andere onderwijsmensen die niet bij de training konden zijn toch via de online training  getraind kunnen worden in traumasensitief onderwijs.

Extra


Online comunitie

 Je krijgt toegang tot een online community. Hier deel ik informatie en waar je vragen kunt stellen. Ook kunnen we van elkaars ervaringen leren.



Een aantal begrippen die langskomen in de training.

Triggers

Tijdens een stressreactie labelt het interne alarmsysteem gevaar aan alles wat er op dat moment in de omgeving gebeurt en wat in de hersenen wordt opgeslagen. Een gewone prikkel, zoals een stemgeluid of een geur, verandert zo in een trigger.


Toxische stress

Jonge kinderen zijn nog niet in staat om dit verhoogde stressniveau zelf weer te verminderen. Ze hebben daar hun ouders voor nodig. Wanneer deze ouders zelf de oorzaak van de stress zijn en/of wanneer ze hen onvoldoende kunnen helpen de stress te reguleren ontstaat er toxische stress.

Nieuwe verbindingen.

Door nieuwe en positieve ervaringen en voorbeelden te bieden, en deze heel vaak te herhalen, kunnen we getraumatiseerde kinderen helpen om nieuwe neurale verbindingen te maken om de oude te overschrijven.




Veerkracht

Leerkrachten kunnen de veerkracht van kinderen vergroten door:
veilig, voorspelbaar en steunend te zijn;
te werken aan het vergroten van het gevoel van veiligheid en (zelf-)vertrouwen;
oog te hebben voor talenten en interesses die kinderen hebben en deze te stimuleren;



Klaar om een positieve verandering te brengen in het leven van getraumatiseerde kinderen? Schrijf je vandaag nog in voor onze traumasensitieve onderwijstraining en word een ware expert in het creëren van een veilige, ondersteunende leeromgeving!



Over André

Al meer dan 25 jaar heb ik mijn passie en expertise gewijd aan het onderwijs. Mijn reis begon in het basis- en speciaal onderwijs, waar ik mijn eerste stappen zette als leraar. Maar mijn toewijding ging verder dan het klaslokaal.


Ik heb gewoond en gewerkt in de sloppenwijk van Brazilië met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Jarenlang had ik een gezinshuis in het mooie Driebergen.

Later in mijn carrière maakte ik de overgang naar coaching en ambulant werk, waar ik mensen met traumatische ervaringen ondersteunde. Het observeren van leerling gedrag en het helpen van leerkrachten bij het vinden van de juiste aanpak werd mijn expertise. Ik trainde leerkrachten in stressregulatie en traumasensitief lesgeven, waardoor ze beter waren voorbereid om hun studenten te begeleiden door moeilijke tijden.

Naast mijn rol als onderwijscoach, ben ik ook een Rots en Water-trainer geworden, wat me de mogelijkheid gaf om kinderen in gesprek te brengen over de complexiteit van hun brein en hun gedrag.

Mijn reis in het onderwijs is een avontuur geweest van leren, groeien en delen. Het heeft me de kans gegeven om het leven van velen te beïnvloeden en hen te helpen hun stress te reguleren. En ik ben vastbesloten om deze missie voort te zetten, wetende dat het onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst voor ons allemaal.

Waarom zou u kiezen voor deze vernieuwde benadering van traumasensitief onderwijs?

  1. 1
    Basiskennis in traumasensitief lesgeven:  training biedt leerkrachten een solide basis in traumasensitief onderwijs. Het is een toegankelijke  manier om de essentiële principes en technieken te verwerven.
  2. 2
    Gelijke opleidingsnivo in het hele schoolteam: Stel u voor dat alle leerkrachten in uw school getraind zijn in traumasensitief lesgeven. Dit creëert een samenhangende aanpak die de algehele leerervaring van de studenten aanzienlijk zal verbeteren.
  3. 3
    Ondersteuning en community: We bieden een online gemeenschap waar leerkrachten het hele jaar door toegang hebben tot waardevolle informatie en hulpmiddelen met betrekking tot traumasensitief onderwijs. Dit zorgt ervoor dat ze betrokken blijven en hun kennis blijven verdiepen.
  4. 4
    Betrokkenheid en toewijding: Onze aanpak is ontworpen om leerkrachten niet alleen op te leiden, maar ook te inspireren om traumasensitief onderwijs te omarmen als een onderdeel van hun lesgeven en eigen leven.
  5. 5
    Te volgen in eigen tempo: De online training is veilig te volgen in uw eigen omgeving en direct toe te passen in de praktijk.
  6. 6
    In gesprek met het team: Leerkrachten komen 'weer' in gesprek over traumasensitief lesgeven in de praktijk van elke dag.

Prijs

Per Leerkracht

De training per leerkracht

437,-

euro p.p.

>