3 redenen waarom je niet in moet houden.

 

afkomstig van softballchatter.ringor.com

Een coach gaf een mooie aanwijzing aan een van zijn spelers. Deze speler was de beste van het team maar hield zich in om de rest niet te veel op achterstand te zetten. Maar de coach zei: ‘Hou je niet in en ga er vol voor want anders speel je niet vanuit je kracht waardoor je makkelijk blessures op kunt lopen.’

Als je weet dat je er met kop en schouders bovenuit steekt is het vaak moeilijk om ergens vol voor te gaan en je niet aan te passen aan je omgeving. Je eigen mogelijkheden niet ten volle tot ontplooiing te laten komen. Je past je aan de omgeving aan, wat die nodig heeft.  En te egoïstisch zijn hoort ook niet zo bij je karakter want je hoopt dat anderen rekening met jou houden.

Ik zie het om mij heen in het onderwijs. Kinderen die veel creatiever zijn dan anderen krijgen daar niet de kans of passen zich aan naar wat de mogelijkheden zijn. Met als gevolg een mindere ontplooiing op dit gebied.

Of als je goed bent in rekenen en taal krijg je de stof van de jaargroep aangeboden terwijl ze misschien wel veel meer aankunnen. Met als gevolg een leerling die het wel allemaal goed vindt en een luie leerhouding ontwikkeld i.p.v zichzelf steeds meer uitdaagt (Zie mijn blog over een growt mindset.)

Ik zie het in contacten tussen mensen. Mooie ideeën stranden omdat de ander de volle potentie en mogelijkheid van het idee niet ziet en kunnen aanhaken. Heel vaak stopt de persoon met ideeën dan met het verder ontwikkelen van zijn idee en gaat weer verder met zijn gewone werk. Met als gevolg dat je de uitdaging mist en op zoek gaat naar een andere baan of slechter nog met een burn-out thuis komt te zitten.

De aanwijzing van de coach zet mij aan het denken waar ligt mijn kracht wat doe ik met mijn creatieve ideeën? Hoe pas ik mij aan omdat mijn omgeving niet mee kan met mijn kwaliteiten. Wat kan ik, maar doe ik niet omdat mijn omgeving hier niet positief op reageert of heeft gereageerd. Heel vaak is het maar één woord of een gebaar. Een afwijzing of een opmerking wat je het gevoel geeft dat het niks is.  Voor mijzelf heb ik weer een lijstje gemaakt van de dingen die ik had willen doen maar half afgewerkt op mijn computer staan.

Voor mijzelf heb ik een lijstje gemaakt met 3 vragen:

  1. Laat ik iets liggen omdat ik er geen tijd voor heb.
  2. Laat ik iets liggen omdat ik het niet durf.
  3. Laat ik iets liggen omdat ik negatieve reacties heb gekregen.

 

Zo hoop ik een aantal ideeën weer op te pakken en uit te stappen waar ik bang voor ben.

Wij zijn er nog niet! Maar vliegen 27 juli naar Zuid Afrika.

Wil u mijn dochter en mij sponsoren! Wij gaan een crèche bouwen voor kinderen die nu in een veel te kleine opvang zitten. Hoe vaak komt het niet voor dan heel veel kinderen in een garage of huis worden opgevangen om les te krijgen. Maar omdat er teveel kinderen zijn er geen ruimte meer over is om les te geven! Wij gaan meehelpen om dat te veranderen. Wilt u ons helpen. Maak een gift over naar:

Rekening: NL35RABO0152655018
Op naam van: SHIB
Omschrijving: SHIB –  Amber en Andre

Uw gift is aftrekbaar.

Lees hier meer over onze reis.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>