Gezinshuisvader en dochter hulpverleners in Afrika.

Als gezinshuisvader heb ik de mooie mogelijkheid gekregen om deze zomer met mijn oudste dochter Amber op werkvakantie te gaan in Zuid Afrika. Samen met nog 40 jongeren en een aantal leiding. Amber gaat als deelnemer en ik mag als leiding mee. Tijdens de werkreis wordt er gebouwd (metselen, schuren, graven, verven, …) en wordt in het centrum gewerkt aan de hulpverlening. Dit is grotendeels kinderwerk (knuffelen!, vertellen, spelen, knutselen, kortom: echte aandacht en liefde).

Verder is er voor de deelnemers een cultureel programma om Zuid-Afrika en de aids-problematiek beter te leren kennen. Dit programma bestaat uit een aantal uitstapjes die kleine delen van de projectgroep en soms de hele projectgroep samen doen. Voorbeelden van dit cultuur programma zijn: shackbezoek (bij de allerarmsten in de sloppenwijk op bezoek in hun golfplatenhuisje), wildpark, ziekenhuis, dagje meedraaien met shackbewoners, hospice, winkelen, mijnen, Afrikaanse markt, zwarte kerk, boerderij, etc.

De deelnemers zijn allemaal vrijwilligers die via sponsors en klussen geld bij elkaar verzamelen om een project ter plaatse te kunnen uitvoeren.

U kunt ons helpen door ons te sponsoren zodat wij veel mogen bijdragen.

–          Rekeningnummer:         NL35RABO0152655018 t.n.v.

–          Op naam van:                   SHIB

–          Omschrijving                    SHIB –  Amber en Andre

SHIB voldoet aan het belastingkeurmerk ANBI en uw gift is dus aftrekbaar.

Heeft u een bedrijf! Dan moet u zeker Amber haar voorstel lezen. klik hier

 

REAGILE

De plaats Reagile ligt 200 kilometer ten westen van Johannesburg. Deze township (sloppenwijk) heeft zo’n 5.000 officiële inwoners en 30.000 illegalen, meestal vluchtelingen, zonder bezittingen en zonder rechten… Dus geen recht op: medische zorg, geld, een baan, school, een huisje, enz., enz. Deze mensen worden plakkers genoemd en wonen in golfplatenhutjes aan de rand van de township. Deze mensen hebben werkelijk niets.

Het grootste probleem in Reagile en in heel Zuid-Afrika is de ziekte aids, armoede … en weeskinderen.
Daarnaast speelt werkeloosheid en veelvuldig alcoholgebruik een grote rol in de ellende. Doorbreken van deze verschrikkelijke cirkel is verschrikkelijk moeilijk, maar met het Immanuël Hope Center hebben we een centrum willen bouwen wat hoop brengt in deze township. Zorg en liefde voor de kinderen. Hoop en toekomst voor mannen en vrouwen door opleiding en werkverschaffing. En boven alles de eeuwige toekomst laten zien met woorden, maar vooral met daden.

SHIB is een christelijke hulporganisatie die in de townships Reagile en Borolelo in Zuid-Afrika de aidsbestrijding ondersteunt. Jaarlijks worden er meerdere projectreizen naar Zuid-Afrika georganiseerd. Door met deze groepen te gaan werken en dienen onder de zwarte bevolking willen we een brug slaan tussen blank en zwart.

 

 

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>