Gratis startpagina voor huiswerk maken. Yurls.net

Yurls.net,huiswerk,gezin

Bijna alle kinderen in ons gezin hebben huiswerk, wat ze op de computer moeten maken. Maar al die linkjes op je bureaublad is niet overzichtelijk en irriteert mij verschrikkelijk. Ook de hulp die ze van je willen bij het opzoeken van informatie komt niet altijd gelegen uit. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van Yurls.net.

Yurls.net is een gratis service waarmee u favorie0te websites en feeds kunt verzamelen en ordenen op een eigen startpagina. De pagina is overal te gebruiken thuis en op school.

Als leerkracht maakte ik veel gebruik van Yurls.net. Een ideale site om al je linkjes te verzamelen voor je lesgeven. Er is hier ook veel materiaal voor kinderen te vinden van rekenen tot geschiedenis. Allerlei creatieve ideeën waar leerkrachten mee aan de slag zijn gegaan. Heel veel heb je waarschijnlijk al een keer op de keukentafel zien liggen, want veel basisschool leerkrachten maken er gebruik van.  Van webpaden, werkboekjes,liedjes en filmpjes je kunt er alles vinden. Vooral webpaden worden regelmatig uitgeprint.

Ik wil yurls.net ook aanbevelen voor het gebruik thuis. Het is een manier om al je inlogpagina’s voor het huiswerk van je kind te organiseren. En het programma is goed te beheren.  Daarnaast hebben heel veel leerkrachten al pagina’s vol met linkjes verzamelt. Deze linkjes kun je met één klik aan je eigen pagina toevoegen.

Er zijn veel handleidingen te downloaden via het internet. Hieronder al twee linkjes.

Handleiding 1.
Handleiding 2.

Als je een pagina hebt aangemaakt is het handig om deze pagina standaard te laten openen in je browser. De kinderen hebben dan meteen een overzicht wat ze kunnen doen. Als je hier ook een pagina maakt voor spelletjes of filmpjes dan kun je de kinderen sturen in wat ze doen op de computer.

Hieronder wil ik een aantal voorbeelden laten zien wat je met Yurls.net kunt doen.

Spreekbeurt: Heel vaak willen kinderen informatie zoeken voor hun spreekbeurt. Je kunt nu al linkjes maken om het kind een beetje te helpen. Dit zet je klaar en het kind kan dan lekker al aan de slag. En wordt dan een beetje op weg geholpen door jou. http://spreekbeurt.yurls.net/nl/page/

Spelletjes educatief: Er zijn heel veel educatieve spelletjes. Zoek die op en maak daar een link van. En dit kun je als beloning of als alternatief aanbieden. http://taalspelletjes.yurls.net/nl/page/

Filmpjes: Er zijn heel veel leuke educatieve grappige filmpjes. Zet deze is voor je kinderen klaar en dan kunnen ze gericht kijken.
http://jufnellie.yurls.net/nl/page/

Maar het is goed te beseffen dat Yurls geen kinderslot heeft. Ze kunnen via de linkjes verder surfen op het internet. Dus ouderbegeleiding is altijd noodzakelijk.

Ik hoor graag hoe jullie dit doen!

 

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>