Ik ben benieuwd wat ze op hun telefoon doen?

Wat verstuur je allemaal op je telefoon? Wat krijg je voor foto’s binnen? Hoe zien je appjes eruit? Weet jij van je gezinsleden wat ze voor foto’s maken en delen? Wat voor social media ze gebruiken?

Er zijn veel voorlichtingen over mediawijsheid. Als ouders wil je betrokken zijn bij je kinderen. Je gaat naar ouderavonden. Via de media hoor je wat jongeren op het internet bekijken en posten.

Toch blijft het bij kennis over. Je ziet wel dat je kinderen veel op hun smartphones zitten te kijken en constant te typen. Maar eigenlijk weet je niet wat jouw kinderen posten op internet. Ik vraag mij vaak af als ik weer berichten via internet of televisie krijg te horen ‘wat posten mijn eigen kinderen?’

De mini- workshop

In de mini-online workshop van 16 tot 23 november zal je telefoon en wat jij doet op internet leidend zijn. Elke dag krijg je één kaartje met een opdracht en ga je met elkaar in gesprek. Het samen onderzoeken van je online-leven geeft verbinding en herkenning.

Opbrengst aan het eind van de week.

Aan het einde van de mini-workshop is er meer openheid tussen ouders en kinderen over het delen van eigen foto’s en berichten die ze krijgen en versturen. De drempel is lager geworden om elkaar te vertellen over je online-wereld.  Waardoor de veiligheid en het vertrouwen wordt vergroot tussen ouder en kind. 

Doe mee aan de
 Mini-workshop in de week van de Mediawijsheid
van  16 november tot 23 november 2018.

Laat je e-mailadres achter om mee te doen.


Voor meer info klik hier

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>