Tips voor in de vakantie voor heel het gezin.

De vakantie komt er weer aan. We moeten soms lang in de auto zitten. En op zoek naar de mooiste plekjes van het land. Lekker op de camping. Elke keer is het weer een gestress en gedoe om alles rond te krijgen. Maar het is vooral een tijd om te genieten. Wat anders te doen dan anders. Daarom een paar tips om je vakantie nog aangenamer te maken dan het al is. 

 

De bibliotheek app/luisterBieb App
Dit is weer zo’n handige app waar je in de vakantie veel plezier van kunt hebben. Vooral als je een lange reis moet maken.  Je kunt hier heel veel boeken als e-reader downloaden. Dit is natuurlijk handig op je tablet of smartphone. Van Romans tot informatie boeken. Het mooie is dat ze ook online cursussen aanbieden. Je kunt hier een aantal cursussen volgen.
Maar het handigste vind ik de luisterbieb. Er zijn heel veel luisterboeken te downloaden. Van Mees kees tot aan ‘de man die naar Mars’ wilde en dat geeft veel mogelijkheden in je auto. Met elkaar luisteren naar een mooi boek! Of koptelefoon op en luisteren maar.

Maar ik hoor je al denken:”onze radio heeft geen bluetooth  om muziek of nu luisterboeken via de boxen af te spelen. ‘ Daar is ook een oplossing voor. Je kunt tegenwoordig een bluetooth adapter kopen voor in de auto. Adapter erin en met zijn allen luisteren naar een heerlijk verhaal.

Touw/Mes en plakband.
Wat niet mag ontbreken in je vakantie uitrusting is een mes en een rol klustape van de action.  Wat is er leuker om als kind takken te snijden en het dan met tape of touw aan elkaar te verbinden. Het verbinden van takken aan elkaar met draad of tape is een bezigheid waar ze heel lang van kunnen genieten. Probeer maar samen met je kind een kleine vlot te bouwen! Zet er een playmobile kapitein op en laat hem dan varen. Aan een lang draad natuurlijk. Of maak een mooi huis/blokhutje voor de lego van hout.  Een pijl en boog en schieten maar. En de punt kun je intapen of een stukje vlierhout gebruiken. Zodat het geen pijn doet.

Gevaarlijk? Natuurlijk moet je oppassen voor het scherpe mes. Maar zorg dat het mes een slot heeft dat het niet zomaar dicht kan klappen. En durf je het toch niet aan. Een tuinschaar voldoet ook prima.

Geen inspiratie en heeft u een Museumjaarkaart. Dan kunt u gratis naar het Archeon. Hier kunt u zich genoeg laten inspireren.

Spelkaarten
Ik ga op reis en ik neem mee: Een spel kaarten. Het is handig en licht en makkelijk in je tas te stoppen. Ook voor oudere kinderen is het gezellig om samen een kaartje te leggen. En op internet zijn er legio van die kaartspelletjes te bekijken. Denk aan: hartenjagen, 21en of pesten. Maar er zijn er heel veel.  Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe.

Vakantie in ons gezinshuis
Het nut van een boomhut?

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>