Als je kind niet naar een tandarts wil?

toothbrush-284110_1280 (2)

Eén van onze kinderen heeft een probleem met de tandarts. Het leek niet eens een groot probleem.  Tot aan de stoel van de tandarts was er niks aan de hand. Maar toen hij eenmaal in de stoel lag begon het. Hij wilde niet zijn mond open doen. En als hij dat wel deed dan begon hij te gillen! De een naar de andere tandarts probeerde het maar niks hielp. Eén keer hebben ze hem vastgehouden om iets in zijn mond te doen. Als ouders wordt je professioneel buiten de behandel kamer gehouden. Maar als je door de deuren heen je kind hoort schreeuwen dan wil je opspringen en naar binnen rennen. Bij deze tandarts zijn we dan ook niet weer geweest.

Gelukkig kregen we een doorverwijzing naar een tandarts in Ermelo.  Praktijk voor Tandheelkunde en dat was/is een verademing. Het proces duurt lang en ze nemen veel tijd om het kind te laten  wennen. Eerst oefenen op een pop en rustig in een stoel zitten. Daarna gaan ze een stap verder tot ze kunnen behandelen. Alles in overleg met de ouders.

Ook als ouders word je meegenomen in het proces. Hoe behandel je het kind en wat poets je! Heel erg netjes allemaal.

Maar helaas ook hier ging het mis op het moment dat hij zijn mond open moest doen voor de echte behandeling. Hij gilde en sloeg er op los. De tandarts wilde niet verder behandelen. Wat zijn dan de opties? Het kind heeft pijn en er moet iets gedaan worden aan de gaatjes! Dan maar onder narcose.

Wij naar Kinderkliniek Tandinzicht in de Bilt. Bij het binnenkomen merk je al dat het hier gaat om het kind. Een korte wachttijd. Een stoel waar hij helemaal tot rust kwam.  Ook de behandeling onder narcose was zo goed voorbereid. En als ouders blijft je dicht bij het kind. Bij het bijkomen mocht hij op mijn schoot liggen en toen hij zijn ogen open deed zag hij mij.

Op dat moment begon hij heel erg te huilen. De tandarts heeft het even aangekeken maar hij zei meteen dat we naar huis mochten gaan. Met een huilend kind op mijn arm ben ik zo in de auto gestapt en daar kalmeerde hij al. En we merkten het meteen dat hij geen pijn meer had en een dag later hadden we weer een heel ander kind.

Nu een paar behandelingen later zijn we vandaag weer bij Praktijk voor tandheelkunde in Ermelo geweest. Hij loopt direct met de assistent mee en binnen een kwartier stond hij weer bij mij. Helemaal geweldig en zijn tanden zien er goed uit. Kom over 4 maanden maar terug en dat zullen ze zeker doen.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>