Gelezen op het web. Maand Inhuisplaatsing

Maand Inhuisplaatsen’ start met parachutesprong kinderen, Kamerlid en wethouder 

Op 1 oktober is op vliegveld Teuge de spectaculaire aftrap van de Maand van het Inhuisplaatsen. Zes kinderen die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis maken – onder de noemer ‘Spring je toekomst tegemoet’ – een duo-parachutesprong. Ook Tweede Kamerlid Loes Ypma en wethouder Hans van Daalen van Barneveld maken de sprong. Enkele kinderen krijgen bovendien vliegles van gezinshuisouders die zelf piloot zijn. ADRES: PARACENTRUM TEUGE, DE ZANDEN 11-D, 7395 PA TEUGE.

De parachutesprong en vliegles markeren de start van de ‘Maand van het Inhuisplaatsen’ – oktober 2015. Doel van de maand is om zichtbaar te maken dat uithuisgeplaatste kinderen bij voorkeur geplaatst moeten worden in een pleeggezin of gezinshuis. Inzet is ook om gemeenten en andere betrokkenen bij jeugdhulp enthousiast maken voor inhuisplaatsen en te stimuleren dat ze daar werk van gaan maken.
De maand is een initiatief van de Alliantie Kind in Gezin, een netwerk van ruim dertig organisaties die zijn betrokken bij de zorg voor jeugd. De Alliantiepartners werken eraan dat zoveel mogelijk uithuisgeplaatste kinderen een duurzame plek vinden in een pleeggezin of gezinshuis. Momenteel wonen nog tussen de 15.000 en 20.000 kinderen in een instelling.

Acties
Tijdens de Maand van het Inhuisplaatsen zijn overal in het land activiteiten te verwachten. Op het programma staan complimentenacties voor pleegouders en gezinshuisouders, ontmoetingsbijeenkomsten voor wethouders en pleegouders, en themabijeenkomsten over pleegzorg en gezinshuiszorg. In de maand valt ook de Week van de Pleegzorg, van 10 tot 18 oktober, georganiseerd door Pleegzorg Nederland.
De maand wordt op donderdagmiddag 29 oktober afgesloten in aanwezigheid van de Kinderombudsman, in het Kinderrechtenhuis in Leiden. Dan is de kick-off van ‘Mijn Andere Thuis’, een nieuw project van Stichting Kinderpostzegels Nederland, waarin jongeren uit pleeggezinnen en gezinshuizen aan gemeenten laten horen hoe het met hen gaat.

Voor een overzicht van de laatste stand van de activiteiten tijdens de Maand van het Inhuisplaatsen, klik hier.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>