Begeleiden van Kinderen die Net iets Meer Aandacht Vragen.

Begeleiden van Kinderen die Net iets Meer Aandacht Vragen
Ken jij die kinderen die net iets meer aandacht vragen dan de rest? Altijd betrokken bij kleine probleempjes, vaak tot wanhoop van hun leerkrachten.

Altijd Op Zoek naar Nieuwe Grenzen
Ze glijden van boven naar beneden over de trapleuning, gooien ballen tegen de dakrand, voetballen op plekken waar dat eigenlijk niet mag, en raken per ongeluk andere kinderen die met tranen in hun ogen naar je toe komen.  Ze draaien te enthousiast tijdens touwtjespringen en trappen ongewild een keer tegen een  bal aan, recht tegen het hoofd van een lief, rustig meisje uit een andere groep. 

Balanceren Tussen Spelen en Verantwoordelijkheid

Soms lijken ze totaal geen aandacht te besteden waar ze mee bezig zijn of waar ze naar toe rennen. Ze kunnen een tas op de grond over het hoofd zien en struikelen met gevolg dat een broodtrommel kapot is. Of tijdens tikkertje net iets te hard tikken, waardoor iemand uit het klimrek valt.  Van de wipwap springen ze zonder waarschuwing af, wat voor de anderen een verrassing is. En die daardoor met een mooie boog op hun rug op de grond belanden.

Een Uitdaging voor Zowel Kinderen als Leerkrachten
Als leerkrachten staan we voor de uitdaging: hoe moeten we omgaan met deze kinderen? Onze eerste reactie is soms om boos of gefrustreerd te reageren. 

Maar is dat wel terecht of kunnen wij onszelf reguleren en deze kinderen op de juiste manier begeleiden?

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>