Het nut van een boomhut?

boomhutIk zit hier lekker in mijn tuin en ik heb het uitzicht op een mooie boomhut bij ons in de tuin. We zijn zeer gezegend met een mooie tuin met heel veel bomen. En toen de vraag aan mij werd gesteld of ik een project wist voor ons gezinshuis wist ik het meteen. Ik wilde graag een boomhut! Een echte boomhut waar ze heerlijk kunnen spelen. Maar ook met mogelijkheden om kinderen uit te dagen. Ze te leren om iets te durven. Niet te gevaarlijk maar ook niet te veilig! Het mag best een beetje spannend zijn! En dat is gelukt.

In het begin rekende ik mij al helemaal rijk! Ik wilde een boomhut met een mooi bomen parcours in mijn tuin. Helaas bleek al snel de prijs van mijn droom te hoog. Ik had bij een boomhutten specialist in mijn straat het een en ander besproken maar om het te laten bouwen door een bedrijf was veel te duur. Wel heeft hij mij op weg geholpen met materialen en ideeën. Ik ben met een aantal mannen op een zaterdagmiddag aan de slag gegaan en we hadden op twee meter hoogte een mooi plateau gemaakt van 3,5 bij 2,5 meter! Eén van mijn voorwaarde was dat er wel een boom in de boomhut moest groeien anders is het geen echte boomhut vind ik. En dat is gelukt. Tussen twee bomen en met behulp van twee acacia houten palen is een plateau ontstaan.  Maar toen was ook bijna het geld op!

Gelukkig kwaimg_0751m mijn zwager met de vraag of wij nog pallethout wilden hebben. Hij werkte op een groep waar ook een jongen woont die pallets aan het verzamelen is en ze netjes uit elkaar haalt. Dan legt hij ze op een stapel neer en dat blijft liggen! Ik heb er heel wat pallethout weggehaald. Helaas voor mij had hij de spijkers nog in het hout laten zitten! Maar een slijptol doet wonderen. Een tijdje later zag ik nog een mooie buitendeur in een container liggen. Deze heb ik meegenomen en het glas eruit gehaald. Dubbel glas!  Na veel denkwerk en voorbereidingen ben ik gaan bouwen.

En het resultaat mag er zijn. Een mooie boomhut met mooie ramen. Een boomhut waar de kinderen in kunnen spelen. Wat is er leuker dan met je poppen in de hut spelen! Of met een buis dennen appels van boven naar beneden gooien. Een mogelijkheid om even te zitten en weg te dromen. Of gewoon met je vriendinnen in de hut zitten en wat kletsen!

Het doel van deze boomhut was en is om de kinderen de mogelijkheid te geven om buiten te spelen. Op een spannende manier hen uitdagen en hun grenzen verkennen en verleggen. Samen tot spel komen of een plek om even alleen te zitten. En dat is gelukt.

img_0754

kiindfeastival pick-your-fight

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>