Lekkere maaltijden in het gezinshuis

etenElke dag staat het weer op het programma; Eten koken. Het is zo normaal voor iedereen dat we eten! Ik heb nog niet vaak de vraag gehoord:’ Waarom kook je weer vanavond?”. Nee, niemand komt naar mij toe en zegt: ”vanavond slaan we het eten maar een keer over!”. Nee, elke dag krijgen we de vraag:” Wat eten we vandaag?”. Het is een belangrijk thema in ons gezin; Eten. Voor onze eigen kinderen maar ook voor kinderen die met een tekort hebben geleefd. Sommigen blijven elke dag vragen of er eten is en ze kijken ook nog het liefst in de pan wat we eten!

Voor ons als kok is het elke avond weer een kunst om iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten. Helemaal als je ook nog met verschillende culturele achtergronden aan tafel zit. Of als iemand vegetarisch is! Maar gelukkig zijn we zeer bedreven geworden in het koken van onze maaltijd. Toch kan ik wel wat hulp gebruiken om meer variatie in mijn eten aan te brengen! En daarom ben ik opzoek naar ‘lekkere’ maaltijden die redelijk makkelijk te maken zijn!

Al weer een tijd geleden kwam ik bij een familielid een planbord tegen voor de maaltijd. Het was zo’n bord met alle dagen erop getekend. Eronder een wasknijper. Hieraan kun je een papiertje hangen met wat je wilt gaan eten. Zo plan je voor jezelf de hele week in en weet iedereen waar hij aan toe is. Ook is het handig voor de boodschappen want je weet wat je nodig hebt voor deze week. En je hoeft maar één keer erover na te denken wat je eet. En als je de papiertjes ook nog bewaard dan kun je deze zo weer gebruiken. Na een tijd heb je heel veel variaties en mogelijkheden om te eten. En heb je een welkome afwisseling van maaltijden. Mijn dochter heeft ook zo’n bord gemaakt maar we gebruiken hem nog niet! Dat wil ik eigenlijk wel gaan doen.

Mijn makkelijke maaltijd!

Aardappel schoonspoelen onder de kraan. Dan insnijden maar niet helemaal zodat de aardappel heel blijft maar van de bovenkant in allemaal plakjes gesneden is. Insmeren met zout en boter en dan 40 minuten in de oven zetten op 200 graden. Daarna geraspte kaas erover (eventueel wat kruiden) met nog een beetje boter en dan nog 20 minuten in de oven laten garen. En klaar zijn de aardappelen.

 

Snij paprika/tomaat/komkommer en sla. Leg dit netjes naast de aardappelen op het bord. 

 

Vlees: een hamburger opbakken en met gesneden rauwe ui erover heen. Eventueel iets mengen met tomatenketchup.

 

Voor de vegetarische mensen onder ons kan het vlees ingewisseld worden door een kaasburger of een ei, als ze dat wel eten, of een andere vleesvervanger.

 

En eten maar.

Ik vroeg me af wie kan me helpen met een recept wat lekker is maar niet moeilijk te maken. Heel graag zou ik dat gaan verzamelen en dat met meer mensen willen delen. Zodat we onze mogelijkheden en variaties weer uit kunnen breiden!

 

Quotes knipselboomhut

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>