Hoe Maurice Steijn de Gouden Weken van de school kan gebruiken om Ajax opnieuw als één team te laten schitteren.

Hoe Maurice Steijn de Gouden Weken van de scholen kan gebruiken om Ajax opnieuw als één team te laten schitteren.

Wat moet Maurice Steijn doen om Ajax weer snel te laten schitteren als een team? Ik geloof heilig in de Gouden Weken, en dat geldt ook voor een team als Ajax, daarvoor hoeft hij niet verder te kijken dan de principes van de "Gouden Weken" op de basisschool.

Net zoals kinderen leren samenwerken, communiceren en groeien tijdens die cruciale periode, kan Steijn deze lessen toepassen op zijn spelers. Door teambuilding, juiste communicatie, leiderschapskwaliteiten ontdekken en ontplooien en het benutten van diversiteit binnen het team, kan Ajax een hechtere eenheid vormen.

Het omarmen van positiviteit, ontwikkeling en plezier in het spel zal niet alleen het team versterken, maar ook de weg vrijmaken voor succes op het voetbalveld.

Het gevoel deel uit te maken van een klas komt voort uit actieve betrokkenheid, begrip en een positieve bijdrage aan de klas. Het is een wederzijds proces waarin individuen en de klas als geheel profiteren van een gevoel van verbondenheid en samenwerking.

Het moeilijkste is om een gemeenschappelijke identiteit te creëren. Moedig kinderen aan zich te identificeren als deel van een grotere groep, zoals de klas of de school. Bespreek de waarden, normen en doelen die jullie als groep delen. 

Maurice Steijn moet het Ajax-DNA voorleven en ze meenemen naar de supportershome van Ajax. Ga het land in om supporters te ontmoeten en samen een balletje te trappen. Laat ze kennismaken met prominente Ajax-spelers uit het verleden en geef ze het gevoel dat ze er toe doen. Dat ze de kwaliteiten bezitten die bij het Ajax-voetbal horen en dat ze gezien en gewaardeerd worden door de directie tot en met de terreinknecht.

Stimuleer samenwerking: Moedig samenwerking en teamwerk aan in de klas. Werk aan projecten waarbij kinderen samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Versterk positieve groepsnormen: Moedig respect, samenwerking en behulpzaamheid aan. Zorg ervoor dat alle kinderen zich gehoord en gewaardeerd voelen binnen de groep. 

Maurice Steijn kan met het hele team plezier maken en ze in een positie brengen waarin er veel wordt gelachen. Leer elkaar kennen, ook buiten het voetbal. Wat voor hobby's hebben ze en waar worden ze blij van.

Betrek ouders en de bredere gemeenschap: Werk samen met ouders en de bredere gemeenschap om kinderen te laten zien dat ze deel uitmaken van een groter geheel. Organiseer bijvoorbeeld ouderbetrokkenheidsactiviteiten, bezoek lokale evenementen of nodig gastsprekers uit die de verbinding met de gemeenschap versterken. 

Maurice Steijn kan een positieve invloed hebben op de supporters door ze te betrekken bij het teamproces. Laat ze zien dat ze voor elkaar door het vuur gaan en plezier hebben met elkaar.

Vier successen samen: Sta stil bij de successen en mijlpalen die de groep bereikt. Dit kan variëren van het behalen van een doel, het voltooien van een project tot het vieren van individuele prestaties. 

Voor Maurice Steijn en heel Ajax hoop ik dat ze dit weer snel met de supporters kunnen doen. Maar ook elke dag na een geslaagde training. Maar voor je klas kan dit elke dag.

Wil je als basisschool met de Gouden Weken aan de slag? Kijk dan snel op: www.andrebolks.nl en download het complete Gouden Weken programma.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>