Twee tijdschriften: Mobile en Balans.

balans digitaal

Als ouder en professional lees ik graag over mijn vakgebied. Dit doe ik door boeken en tijdschriften te lezen. Ook op het internet is een legio aan informatie te vinden. Soms zo veel dat je goed moet weten waar je de informatie vandaan haalt. Er zijn ook een aantal vakbladen die goed te lezen zijn en veel informatie bevatten. Ik wil er twee uitlichten waar ik met plezier in lees.  Bij Balans is er ook heel veel digitaal te lezen daarmee helpen ze je heel goed met de juiste informatie.

 

Balans

Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie, het Syndroom van Asperger en PDD-NOS. 

Waarom een oudervereniging?

Omdat:

  • ouders vaak op zoek zijn naar goede informatie over de stoornis van hun kind
  • ouders samen meer kunnen bereiken dan alleen
  • het voor de meeste ouders een enorme opluchting is te beseffen dat er meer ouders met deze problemen zijn
  • ouders die in dezelfde situatie zitten veel van elkaar kunnen opsteken

http://www.balansdigitaal.nl/

Op de website van Balans is heel veel informatie te vinden. Ook als je kind dyslexie heeft kun je hier terecht met je vragen. Ze helpen je o.a. met informatie waar je aan moet denken bij de overgang naar het VO. Ook hoe je ze kunt helpen met vreemde talen. En als je het helemaal niet meer weet kun je chatten of mailen.  Ook zijn er ouderbijeenkomsten per regio waar je andere ouders kunt ontmoeten en elkaar zo kunt ondersteunen. Want we hoeven het niet alleen te doen!

 

Steunpunt dyslexie

Steunpunt ADHD

Mobielmobiel digitaal

Mobiel is een onafhankelijk tijdschrift voor pleegzorg en richt zich op allen die betrokken zijn of zich betrokken voelen bij pleegzorg. Mobiel is informatief en biedt deskundigheidsbevordering, ondersteuning, erkenning en herkenning. Het tijdschrift wordt gemaakt door een vakkundig en enthousiast team van vrijwilligers. De redactieleden zijn pleegouder, voormalig pleegkind, beroepskracht in pleegzorg of onderzoeker. Zij geven een stem aan alle mensen die met pleegzorg te maken hebben (gehad), van jong tot oud.

http://www.mobiel-pleegzorg.nl/

 

foto hoe zorg je voor jezelf hardlopen met tekst

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>