Hardlopen, ijs en 6 creatieve activiteiten voor de vakantie.

Vanmorgen heerlijk hardgelopen door de bossen bij ons huis. De zon scheen door de bomen terwijl alles wit was en schitterde in de zon. Het was een tijd geleden dat ik had hardgelopen en ik genoot weer van het weer, de bomen en de zon.  Het mooiste vond ik nog het ijs op de paden. Waar water had gelegen lag nu een laagje ijs. Wit en doorschijnend ijs. Ik kon het niet laten om even te stoppen en met mijn voet op het ijs te gaan staan. Bij de eerste aanraking hoorde je een krak en het brak. Het fascineerde mij hoe het ijs eruit zag. Ik had een groot stuk in mijn handen. Schitterend om te zien. Toen ik het weer weggooide viel me op dat er onder de bovenste laag nog een laag ijs zat. Op de harde grond was het water ook bevroren. Ik kon er zelf opstaan zonder dat het brak.

Ik moest denken aan de kinderen in ons huis. Wij zijn soms ijsvlaktes aan het bouwen boven grote gaten. Het ziet er prachtig uit. We genieten van momenten maar het is zo broos en er hoeft maar iets te gebeuren of het ijs breekt.

Dan mogen we weten dat er soms nog meer ijs onder zit. Op de bodem van hun ZIJN zit nog een dun laagje ijs. En deze kan vele malen meer dragen dan het dikkere ijs wat net gebroken is.

Zes creatieve ideeën voor in de vakantie.

De vakantie begint volgende week. Voor ons een periode van nadenken en plannen wat we gaan doen. De dag structuur een beetje op orde hebben om de kinderen houvast te geven gedurende de dag.  Ook verschillende momenten creëren van zelfstandig iets doen en samen.  Daarnaast wil je graag voortbouwen op de creatieve mogelijkheden van de kinderen. Hier helpen we ze graag een handje bij. Hieronder een aantal creatieve ideeën voor de vakantie.

1 tip: Kinderen zijn gebaat bij kaders waarbinnen ze kunnen experimenteren! Heel snel zeg ik:”ga maar lekker spelen. Ik heb hier alles liggen en maak maar wat!”. Dat is zo moeilijk voor de kinderen. Natuurlijk zullen er kinderen zijn die zich helemaal op hun gemak voelen maar voor de meeste kinderen werkt het niet. Vertel een verhaal en laat ze daariets van maken. Of ga een stad maken in de vakantie waar ze steeds aan kunnen werken. Of een boomhut. Misschien een uitvinding voor een nieuwe stofzuiger.  Binnen een thema kunnen de kinderen dan iets maken. En maak er een gezinsproject van. Als je met een stad begint en jezelf ook gaat bouwen merk je dat het plezier overslaat zelf na de pubers toe

1.Leg een plaat in de kamer en maak met elkaar een stad/dorp.
2.Maak een vogelnestkastje

Vogelnestkastje
3.Figuurzagen: een houten mes.
mes

4.Figuurzagen: print een figuur uit en trek het over op een houten ondergrond. Lekker      zagen,schuren en verven. Draai er schroefjes of haakjes in waar ze hun
   armbanden/kettingen of sleutels aan op kunnen hangen.
5.Maak met elkaar een knikkerbaan van wc rolletjes op een deur.
knikkerbaan

6. Een schilderij gemaakt van allerlei materialen.
wandplaat

  • Jullie hebben ook vast nog ideeën laat het ons horen.
  • En als je een gezinsproject begint stuur ons dan een foto we staan graag open voor je ideeën.

Klik hieronder voor meer ideeën.

gezelschapspel met tekstpoppenhuis met tekst

Over de auteur

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >