Vakantie regelen? Vakantiekampen.

auto heppieSoms ben je als gezinshuisouders toe aan vakantie. Even met je eigen gezin er tussen uit. De gezinshuiskinderen netjes onder gebracht. Maar dan als de vakantie dichter bij komt zijn er toch nog een aantal gezinshuiskinderen in het gezinshuis! Daar gaat je vakantie. Maar wat nu?

Als je het werk in het gezinshuis wilt volhouden zal je voor jezelf moeten zorgen. Er moet een balans zijn tussen ‘werk’ en ontspanning. Maar ook heb je tijd nodig om alleen met je eigen gezin te zijn. Misschien is dit wel een van de moeilijke spagaten in het gezinshuisleven. Je wilt de gezinshuiskinderen zo een ‘normaal’ gezinsleven geven maar door hun rugzak heb je soms ruimte nodig om bij te komen. Daardoor kun je ze weer met nieuwe energie een zo ‘gewoon’ mogelijk gezinsleven geven. Maar het wringt altijd nog wel een beetje. Aan de andere kant je eigen kinderen genieten van de extra aandacht en ontspannen sfeer in de vakanties zonder de gezinshuiskinderen. En daarna kunnen ze ook weer de gezinshuiskinderen in hun eigen leefomgeving een plek geven.

Maar wat hebben wij gedaan om toch de kinderen een veilig plekje te geven in de vakantie?
We zijn opzoek gegaan naar een leuk vakantiekamp voor deze  kinderen. Kampen die bij hun behoefte aan structuur en veiligheid aansluiten. Gelukkig zijn die er. Ik wil graag een aantal kampen eruit lichten.

a. Stichting Heppie
Stichting Heppie zorgt voor een veilige en geborgen sfeer, waarin de kinderen weten waar ze aan toe zijn en hierdoor onbezorgd kunnen genieten van een leuke tijd.

  • Ze organiseren: zorgvakantie en opvangweekenden
  • Trainingen en workshops over  Klimaat van Aandacht
  • voor de doelgroep een groepsaccommodatie

Het is de moeite waard om eens op de website te kijken. Hotel Heppie is  een mooi gebouw en een goed ingerichte leefomgeving. Van alle gemakken voorzien en een mooie omgeving. Ook zijn er bij de kampen veel vrijwilligers betrokken. Iedere groep van 3 kinderen heeft een begeleider. En ze doen veel leuke activiteiten.

b. De stichting JiP:

De stichting JiP (jongeren in pleeggezinnen) bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers uit alle delen van het land die zomerkampen en weekenden organiseren voor jongeren uit pleeggezinnen. Het betreft hier een doelgroep die in hun jonge leven al het een en ander hebben meegemaakt en vaak een verleden met zich meedragen wat verre van ideaal is.

c.Okee vakantiekampen

OKEE Vakantiekampen organiseert ondernemende vakanties voor jeugd en jongeren van 8 tot en met 17 jaar. Wij zijn een professionele vrijwilligers stichting. Er zijn verschillende actieve en creatieve kampen in Nederland of de Ardennen. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden.

 

Over de auteur

  • Mooi om te lezen over deze initiatieven om kinderen met extra zorg ook een fijne vakantie te bieden. Ik kan mij voorstellen dat het goed is voor ouders en andere kinderen wanneer ze even ontlast worden. Uiteindelijk heeft iedereen hier baat bij en zorgt het naar mijn idee voor nieuwe energie en kracht.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >