Leerkracht zijn is elke dag opnieuw met genade kijken.

400+ leerkrachten zijn je voorgegaan.

Video interactie begeleiding.

Wat is Video-interactiebegeleiding?

Video-interactiebegleiding wordt ingezet in de professionele werksituatie, met name om de communicatie tussen opvoeders en kinderen te verbeteren. Er worden bij video-interactiebegeleiding korte video-opnames gemaakt van de alledaagse omgang tussen de opvoeders en kind(eren). Deze worden geanalyseerd en besproken met betrokken ouders. Indien ook de ouders thuis vragen hebben met betrekking tot het functioneren van het kind of hun aanpak van het kind, kunnen ook ouders in de begeleiding worden betrokken. Goed afstemmen op de behoeftes en de ontwikkeling van het kind is het vertrekpunt, vervolgens wordt er overlegd hoe de volwassenen positief leiding kunnen geven aan de ontwikkeling van het kind.

Waar ligt de focus op:
– Positieve Interactie tussen pleegouder en pleegkind met als doel een veilige hechtingsrelaties tussen pleegkind en pleegouders.

In gesprekken met de pleegouders kunnen er natuurlijk andere doelen naar boven komen waar we naar kunnen kijken.

Traject:
Begingesprek over de verwachtingen van het filmen.
1e keer filmen in het gezin.
2e keer bespreken van de film en 2e keer filmen.
3e keer bespreken van de film en 3e keer filmen.
In overleg kan er meer/minder gefilmd worden.

Privacy
– Beelden worden alleen getoond aan ouders/pleegouders en supervisors van André Bolks in het leertraject van de Video interactie begeleiding.
– Beelden zijn/blijven eigendom van ouders/pleegouders.
– Er is toestemming nodig voor het filmen van pleegzorgwerker/voogd/ouder.

Wil je graag eerst een gesprek dat kan. Mail naar: andrebolks@live.com

Met vriendelijke groet;
André Bolks.

Jezus zegt niets over de verloochening. Geen sneer, geen “ik zei het toch.” Maar aan land heeft Hij een vuurtje gemaakt, met vis en brood. Een vertrouwde setting. Warmte, eten, rust. Een veilige omgeving. En dan stelt Jezus de vraag. Niet: “Waarom heb je me verraden?” Maar: “Houd je van Mij?” Drie keer. Even vaak als de verloochening. Geen beschuldiging, maar een uitnodiging tot verbinding.
Pedagogisch sensitief werken betekent dat je goed aanvoelt wat een kind nodig heeft en hier begripvol op reageert. Het draait om emotionele afstemming, veiligheid en positieve relaties. Traumasensitief werken gaat een stap verder en houdt rekening met de impact van trauma op gedrag. Je biedt extra voorspelbaarheid, helpt kinderen met stressregulatie en ziet moeilijk gedrag als een stressrespons in plaats van onwil.
Het zit zo diep in mij, dat competitiegevoel! Het willen presteren en het eruit halen wat je geoefend hebt. En vooral met sporten en spel is het voor mij niet meer dan normaal om de spanning van presteren te voelen. Toch gaat er iets bovenuit... Iets wat niet te vatten is in competitie en winnen. Het samen lopen en daarvan genieten. 💛