Werkvormen voor tussendoor thuis en online.

Werkvormen voor tussendoor thuis en online.

In heb bewondering voor alle ouders die met hun kinderen thuiswerken. Maar als leerkracht heb je ook een aantal uitdagingen om kinderen online les te geven. En hoelang kun je geconcentreerd werken achter je computer?. Even een lolletje tussendoor. Even iets anders. Voor iedereen is dit wel even nodig. Dat telt ook voor de meesters en juffen.  Daarom een aantal werkvormen die je zo in kunt inzetten thuis maar ook in je online lessen.

Doodle je dag/weekend of thema.

Doodle zijn kleine tekeningetjes. Kijk het filmpje maar eens.  Laat iedereen een papier pakken en teken je weekend. Je kunt het ook gebruiken als evaluatie! Teken eens je dag! Of bij het begin van een thema! Wat weet je over de Romeinen? Het is helemaal geschikt om even tussen je werk/school iets anders te doen.Dit kan je ook helpen om je stress even naar beneden te krijgen. Even je aandacht ergens anders en het hoeft niet ingewikkeld te zijn! En laat het zien voor de camera wat je getekend hebt. Wil je een keer uitproberen kijk ook een bij deze online gratis cursus. Klik hier.

Doodle een zelfportret

 https://youtu.be/1UgQsaC9c6A

Verander iets aan je uiterlijk!

Ook online is dit spel goed te spelen. Eén of Twee kinderen gaan even uit de meeting, of thuis gaat één iemand even op de gang staan. 1,2 of 3 kinderen veranderen iets aan hun uiterlijk. Snel andere jas aan! Of even hun haar los. Na 1 minuut komen de kinderen weer online en kunnen ze raden wie of wat er veranderd is?

Tot 30 tellen.

Eén begint er met tellen. De anderen tellen verder maar als er twee tegelijk het getal noemen moet je weer vooraf beginnen! Even mag je geluid aan staan!

Het Dilemma: Schrijf of zoek een dilemma op. B.v. Altijd kaal of nooit meer naar de kapper.  Praat er eens met de kinderen over. En je zult versteld staan hoe creatief ze soms zijn. Je leert ze buiten hun kaders te denken en er komen mooie gesprekken op gang. b.v. De een dacht ‘nooit meer naar de kapper!’ ‘Oei dus dan blijft mijn haar altijd groeien en krijg ik super lang haar!’ Terwijl een ander zegt: ‘o, maar mijn moeder kan mij wel knippen dus dat is geen probleem!’  Deze juf heeft er al een aantal op haar website staan.


Op Facebook en Linkeddin worden door  medewerkers van Jongeren Company ook mooie werkvormen gedeeld. Hierbij één die je meteen kunt toepassen!   Dit is ook een mooie werkvorm die je je kinderen kunt laten maken. En wat is er mooier als ze het voor elkaar of voor hun familie/vrienden of buren maken!

Ik hoop dat deze zes korte werkvormen je helpen om je dag of online les aangenamer te maken. 

Op de site van de internet school  kun je een cursus volgen over Doodle.  Meld je aan het is op 28 januari van 19:30 tot 20:30. Het is gratis.


Heb je ook leuke ideeën laat het mij weten door een reactie achter te laten. Heel erg bedankt.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>