Gelezen op ‘t Web. Artikelen die ik interessant vind om te delen…

 

web

Deze week een aantal artikelen die ik gelezen heb op het web. Artikelen die ik interessant vind om te delen. Een voorleestijd app, proactieve en reactieve agressie. Een mooi artikel om eens je kinderen te observeren en kijken wat zij doen. Daarnaast een artikel over en voor vaders. Vaders zijn belangrijk in de opvoeding. Maar dat wisten we al maar toch leuk om weer te lezen.

Voorleestijd app

Met de voorleestijd app heb je altijd een voorleesverhaal bij je en op maat! Je kiest heel eenvoudig hoelang het verhaaltje mag duren.

Even mindertijd voor een verhaaltje voor het slapen gaan? Kies dat een 5-minuten verhaal. Is er meer tijd? Kies een langer voorleesverhaal! Dan is er voldoende keuze, ook voor 10, 15 en 20 minuten. Hoe langer de voorleestijd, hoe hoger de leeftijd. De verhalen zijn geschikt voor kinderen van vier tot tien jaar.
http://deleukstekinderen.nl/voorleestijd-app/

Ik heb hem zelf nog niet gebruikt maar ik kan me voorstellen dat dit heel handig is.  Voor mij zou het ook een meerwaarde zijn als het voorgelezen wordt. Dan kun je hem ook in de auto gebruiken.

 

Reactieve en proactieve agressie.

De laatste jaren gaat men in de wetenschap vooral uit van de functie die aan agressie ten grondslag ligt. Men maakt daarbij het onderscheid tussen reactieve en proactieve agressie. Dit zijn geen agressiestoornissen maar gedragspatronen die zich dagelijks aan ons voordoen. Reactieve agressie kenmerkt zich door explosiviteit en heeft veel weg van fysieke agressie. Proactieve agressie is weloverwogen agressief gedrag waarmee de dader in korte tijd zijn doelen wil bereiken.

https://keesvanoverveld.nl/korte-lontjes-en-coole-gasten.html

RE-actieve dan wel PRO-actieve agressie. Dit wordt mooi uitgelegd in dit artikel. Ook de fasen van informatie verwerking worden hier genoemd.  En dan de interventies die je kunt doen bij deze 2 vormen van agressie.

Vaders pak je moment!

Als vaders meer zorgen voor de kinderen, heeft dat verrassende voordelen. Justine Pardoen bespreekt de aftrap van een nieuwe campagne. In de nieuwe campagne #pakjemoment worden vaders rechtstreeks aangesproken:

Kinderen spiegelen je angsten en hang-ups”, zegt vaderschaps-onderzoeker Vincent Duindam. “En zo verwerk je veel van je eigen jeugd, bijvoorbeeld je verhouding met je eigen vader.” In die zin verrijkt een grote betrokkenheid bij de opvoeding ook je persoonlijke ontwikkeling.

http://www.ouders.nl/artikelen/vaders-pakjemoment

Mooie uitspraak: In die zin verrijkt een grote betrokkenheid bij de opvoeding ook je persoonlijke ontwikkeling. Dit vind ik mooi en een mooie uitdaging voor vaders.

Thema: Wie ben ik?

Onlangs is er ook een boekje verschenen dat zich speciaal richt op jonge (pleeg)kinderen uit andere landen en culturen: ‘En wie ben jij?’ Het is geschreven door Yvonne Droogh en is, net als het levensboek, een werkboekje met allerlei vragen over jezelf en je achtergrond. Het boekje moet kinderen helpen hun eigen ‘ik’ te versterken.

Wat is identiteit en hoe kunnen pleegouders helpen bij de identiteitsontwikkeling van hun pleegkind? In dit thema worden verschillende theorieĂ«n uitgelegd en krijgen pleegouders praktische adviezen. Pleegkinderen vertellen uit eigen ervaring over hun zoektocht naar hun ‘ik’.

http://www.mobiel-pleegzorg.nl/2015/04/thema-wie-ben-ik/

De identiteit van MakbĂ»le is gevoed door twee culturen. In gezinshuizen heb je vaak met andere culturen te maken. Daarom kan dit boekje je helpen om hun eigen ‘ik’ te versterken.

 

Ook leuk om te lezen:

gezelschapspel met tekst

liefde in de opvoeding met tekst

 

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>