Liliane Limpens Poppenhuis voorzetmuur.

DSC_0204

In ons gezinshuis maken de kinderen veel gebruik van het poppenhuis van Liliane Limpens. Het is een groot poppenhuis waar de kinderen van alle kanten bij kunnen. Mooie materialen en een sterke constructie. Ook is hij groot en heeft verschillende kamers. Een van onze dochters heeft nu voor het poppenhuis voorzetmuren gemaakt die je naar je eigen creativiteit kunt beplakken.

Het voordeel van dit poppenhuis is dat je aan meerdere kanten kunt spelen. De meisjes spelen wel met elkaar maar hebben ook de mogelijkheid om voor zichzelf te spelen. Ze kunnen bij elkaar op bezoek en komen elkaar tegen maar als het teveel wordt hebben ze hun eigen kant. Dit zorgt ervoor dat ze zich weer terug kunnen trekken aan hun eigen kant als het allemaal iets teveel wordt.

DSC_0210Nu heeft mijn dochter zo’n leeftijd dat ze er niet meer mee speelt. Deze week kwamen we op een mooi idee. Waarom kleden wij het poppenhuis niet  aan? Zou het mogelijk zijn om de muren te behangen? Als gezinshuisvader vond ik het geen goed idee om op het hout te  behangen! Het is vast mooi maar de één wil een rood behang en de ander blauw? Je beperkt het spel weer terwijl nu iedereen zijn eigen verhaal kan bedenken. Na een tijdje denken kwamen we op het idee van een voorzetmuur. Mijn dochter is aan het meten gegaan. We hadden nog hout liggen en daar hebben wij platen uitgezaagd.  En deze heeft ze met behang en allerlei andere dingen beplakt. Het resultaat is verbluffend. De kamers van de poppen zijn mooi geworden. De slaapkamer kun je zo omtoveren in je eigen smaak. Draai een voorzetmuur om en de meisjeskamer wordt een jongenskamer. De spelmogelijkheden worden hierdoor weer uitgebreid.

Maar deze voorzetmuren hebben nog meer mogelijkheden. Er kunnen ontelbare voorzetmuren worden gemaakt. Dit geeft elk kind de mogelijkheid om een eigen kamer te ontwerpen met een eigen sfeer. Veel kinderen hebben dit nog nooit eerder gedaan. De creativiteit van de kinderen wordt aangesproken. Ze kunnen zoveel voorzetmuren maken als ze willen! Ik verwacht dat dit ook invloed zal hebben op hun eigen slaapkamer.  Ik ben benieuwd wanneer zij hun eigen kamer willen veranderen/behangen!

U kunt het zelf maken maar u kunt ze ook bij ons bestellen. Voor contact klik hier

Wat heb je nodig?

 • Triplex
 • Zaag
 • Lijm
 • Papier
 • Plakband
 • Behang: je kunt deze halen bij de behangzaak. Vraag naar behang die over is.DSC_0221 DSC_0222 DSC_0227 DSC_0229

DSC_0225

Over de auteur

 • Bernadette schreef:

  Wat een leuk idee! Super!

 • Jantinus Feijen schreef:

  Heel leuk en je vergroot er inderdaad de mogelijkheden van het huis mee. Wordt het zelfs interessant voor jongens.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >